Mõnusa maitsega õunamoos, mida leiab kindlasti kasutust erinevate toitude juures. Samuti sobib kasutamiseks erinevate küpsetiste juures.
KOOSTISAINED
700 g puhastatud õunu
1 sidrun
1 kaneelipulk
1-2 nelgitera
150 g suhkrut
125 g martsipani
VALMISTUSJUHEND
1. Puhasta ja koori (koduaia õunu pole vaja koorida) õunad. Tükelda väikesteks kuubikuteks.
2. Riivi sidrunikoor ja pressi mahl.
3. Pane õunad sidrunikoore ja -mahlaga ning kaneelipulgaga potti. Aja keema ning seejärel kuumuta madalal kuumusel õunte pehmenemiseni. Aeg-ajalt sega, et põhja ei kõrbeks.
4. Lisa suhkur ja nelgiterad. Kuumuta ja sega kuni õunad on täiesti pudruks muutunud.
5. Lõika martsipanist väikesed tükid ja lisa moosile. Sega kuni martsipan on täielikult sulanud.
6. Tõsta purkidesse.